Història

L’inici de l’activitat turística de la CALOBRA, es remunta a principis de l’any 1954, s’adquireix un antic local de 200 metres quadrats, per a posteriorment, al mes d’abril del mateix any, iniciar les obres del que es convertirà en el únic Hotel de la Calobra. Passada aquesta data, les obres es paralitzen fins l’any 1957 a fi de poder desenvolupar el projecte turístic pel qual es va apostar. Neixen de l’esforç, el Restaurant La Calobra, amb un elaborada i amena carta de plats típicament espanyols i al mateix temps s’inaugura l’hotel del mateix nom, amb un total de 46 habitacions, distribuïdes en 3 plantes, unes amb vistes a l’impressionant i salvatge mar que dista només uns metres de l’hotel i les altres al acurat jardí que envolta tota la propietat.

S’inicia llavors l’era que marcarà, l’obertura de les portes al nou turisme, i que crearà la més típica excursió dels turistes que viatgen a l’illa.

Com a conseqüència de la demanda, l’any 1975 es construeix un nou restaurant a la zona més alta, de l’ara vianants carrer que porta fins al paratge natural denominat Torrent de Pareis. I es remodela parcialment un bar originari de l’any 1950 i situat a la mateixa platja de la Calobra, que després de fusionar-se, passa a mans de la mateixa societat. Val a dir també que durant més de 25 anys, va existir un xiringuito a la platja del Torrent de Pareis, que va proveir de begudes, entrepans i dolços als turistes que es trobaven allí i que abans, a causa del poc condicionament de l’accés, no els permetia desplaçar sovint fins al centre. Finalment l’any 1985, s’adquireix el que serà fins a la data, l’últim solar per construir el Restaurant Mar Blau, que obre les portes per acollir a una més moderna modalitat de turisme que agrada de menjar a self service. Anys després, s’ha anat transformant i adaptant al turisme del segle XXI i actualment els turistes que visiten la zona, poden menjar a la carta en el Restaurant La Calobra i Brisamar o menjar al self service de tots dos, a més del Mar Azul. El Bar Playa és el negoci que hi ha més a prop del mar i si el que busquen és comprar souvenirs, aquests els poden adquirir a les botigues situades als baixos dels 3 primers. Per als grups, es disposa d’una sala totalment equipada i condicionada, on antigament hi havia les habitacions de l’hotel. Com s’ha comentat abans, gràcies als tour operadors que porten fins a la zona els clients mitjançant algun dels accessos, l’excursió a la Calobra s’ha aconseguit consolidar com la més popular i satisfactòria de totes les existents. Anualment es rep gran quantitat de turistes i de totes nacionalitats. Els grups prenen especial importància durant tota la temporada, ja que són molts els que no deixen perdre l’oportunitat de dinar amb una qualitat, servei i paratge d’indiscutible bellesa.